Jump to content
LaptopVideo2Go Forums

GeForce 7600 go update


TZer0

Recommended Posts

I got a new laptop with GeForce 7600 go 512 mb, 2 gb ram, intel core duo T2500 2x2,16 ghz. Everything I've tried so far works fine, except Battefield 2 at high detail, any resolution. I get weird tectures covering my screen, missing objects and wrong colouring. What bothers me the most, is that the game isn't lagging at all.

The error pictures:

800x600 high detail

nv4_disp.inf

1024x768 high detail

post-14805-1192774461_thumb.jpg

My current driver is 71.89, a driver that came with my PC (Nvidia driver). I've tried several different drivers, new ones from Nvidia (untill I understood that these didn't work) and older ones, that didn't detect my gfx card. Finally, after several attempts I gave up and used the driver that came with the computer (had a backup CD).

Can anyone help me getting the correct driver?

Thank you.

post-4135-1152008691_thumb.png

post-4135-1152008727_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

The drivers at nVidia are made for DESKTOP GPUs.

You need a driver update but since Battlefield 2 is so painfull (read badly programmed) it might not solve all your issues.

Head over to the driver 84.25 page. Since you don't know mobile GPU I advise you to read the Quickstart Guide that will explain the install procedure. (link available on the driver page)

Edited by Fabrice Roux
Link to comment
Share on other sites

Can someone please determine what driver I need?

Remember: GeForce 7600 Go

Link to comment
Share on other sites

I have the same card except in an HP laptop. I'm not sure how custom the vendor supplied drivers are but you might try getting the 84.54 driver from the hp driver support site (search for: nvidia go 7600). I play EQ2 and Battlefield2 on my laptop without issue.

Link to comment
Share on other sites

Can someone please determine what driver I need?

Remember: GeForce 7600 Go

Which part of my post prevented you from understanding that you need the 84.25 driver?

Link to comment
Share on other sites

Bah... was tired when I read your post... but I've dled the newer driver before you started complaining :)

But it didn't solve all my problems, i still get black textures, but no objects go missing.

Edited by TZer0
Link to comment
Share on other sites

Battlefield 2 is not a reference for quality at all... the last patch weights like 550Mb on the scale.

Link to comment
Share on other sites

I also have the Geforce go 7600 with my HP dv8000t laptop and I can't seem to be able to run BF2. What settings did you guys use and what drivers. Did you have to do any mods or anything? I would like to get this game running.

Link to comment
Share on other sites

I got a new theory... It's the sound-driver, as I set my sound quality to low, the game seemed to be working better, gonna update it and tell you what happened. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Philkempo
I got a new theory... It's the sound-driver, as I set my sound quality to low, the game seemed to be working better, gonna update it and tell you what happened. :)

any joy? i am having the exact same problem, big streaky black lines and missing pillars etc. I have tried the new drivers and nothing seems to change

any progress?

Link to comment
Share on other sites

Guest Philkempo

Sorry for the double post

i realised i have the exact same notebook and configuration as you. zepto znote 6214w with the 2.16 yonah and 2gb ram, and that go 7600.

and those pictures look oh so familiar. i have updated to the latest drivers here and still nothing has improved. have you managed to fix it?

Link to comment
Share on other sites

Guest Crillegs

Funny enough, I got EXCACTLY the same Laptop, as he who started this post... Zepto 6214W... And I have the same problems... So it seems like somebody should contact Zepto...

Link to comment
Share on other sites

Guest Philkempo
Funny enough, I got EXCACTLY the same Laptop, as he who started this post... Zepto 6214W... And I have the same problems... So it seems like somebody should contact Zepto...

Talked to a zepto man in the notebookreview.com forums, says its actually a poblem with the 512mb versions of the 7600. They, zepto, have informed nvidia of the problems and want them to fix it, but in the meantime are working on a bios update to allow the card to function as a 256 card for those of us who want to temporarily fix the problem... or so i understand.

They are aware of the problem, and are at least making some efforts to resolve it.

Link to comment
Share on other sites

My brother in law just bought an HP dv8000 with a 256mb 7600 go and it is having the same problem. Strange lines appear in 3D games. It does it in any games he plays, not just Battlefield 2.

Link to comment
Share on other sites

Guest SMUAlien
Looks like I'm lucky then.. :)

I have the HP dv8330us laptop with the Geforce Go 7600. I can't run any 3D applications at all, i get a bluescreen and it crashes on any 3D game. I can't do anything. Please assist. I've updated all the drivers numerous times and had no luck whatsoever :) .

Link to comment
Share on other sites

I have the HP dv8330us laptop with the Geforce Go 7600. I can't run any 3D applications at all, i get a bluescreen and it crashes on any 3D game. I can't do anything. Please assist. I've updated all the drivers numerous times and had no luck whatsoever :) .

I'm in the same boat. I bought a dv8330us and everytime I try to start a 3d game like EQ2, I get a BSOD with a DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR EQUAL error. Doesn't even show up in sys logs. Anyone else hear of this?

Link to comment
Share on other sites

I'm in the same boat. I bought a dv8330us and everytime I try to start a 3d game like EQ2, I get a BSOD with a DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR EQUAL error. Doesn't even show up in sys logs. Anyone else hear of this?

Cause of this kind of issue can be:

- wrong driver (try 84.25)

- bad memory (run a memtest)

- USB periphals (you have no idea how those crappy little thingies can hurt a PC)

- bad game programming (run a couple of 3DMark 2003 on your PC, as a performance benchmark it SUUUCKs donkey nads. But as a stability benchmark it's pretty efficient)

Link to comment
Share on other sites

this worked for me.

turning down your sound performance.

start - settings - control panel - sounds and audio - advanced (speaker settings) - prformance - hardware acceleration. i turned it down all the way. and poof im up and running.

Link to comment
Share on other sites

Guest daedal
this worked for me.

turning down your sound performance.

start - settings - control panel - sounds and audio - advanced (speaker settings) - prformance - hardware acceleration. i turned it down all the way. and poof im up and running.

Just thought I'd chime in as a came upon this thread in a Google search. I'm also running on a new HP DV800 laptop equipped with a 7600GO 256mb and have just started seeing artifacts in World of WarCraft and other games.

Link to comment
Share on other sites

Just thought I'd chime in as a came upon this thread in a Google search. I'm also running on a new HP DV800 laptop equipped with a 7600GO 256mb and have just started seeing artifacts in World of WarCraft and other games.

I got the same problem, 6214W, dont know what the ###### is happening. Did you guys work it out??

post-0-1155394922_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

this worked for me.

turning down your sound performance.

start - settings - control panel - sounds and audio - advanced (speaker settings) - prformance - hardware acceleration. i turned it down all the way. and poof im up and running.

Dont know if you seen this post but this fixed my EQ2 blue screen issue. now it runs perfect. have tried Fable, and NWN's as well and have no crashes or glitches with the Dv8000

Link to comment
Share on other sites

Guest westshore7
I also have the Geforce go 7600 with my HP dv8000t laptop and I can't seem to be able to run BF2. What settings did you guys use and what drivers. Did you have to do any mods or anything? I would like to get this game running.

try going into the nvidia control panel, display tab, and select "manage custom timings" .... change the refesh rate to 60Hz and it might just solve your problem. it worked for me! good luck!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Zepto 6214W

Games with "weird diagonal lines"

include Oblivion and Full spectrum Warriors.

No problem with:

CS1.6, Flat out 2, crashday, command and conquer generals, chrome specforce

Link to comment
Share on other sites

Follow up to previous post. Zepto 6214W Resolution has been found.

Not the drivers, but a bios update to version 112 fixed it.

No problems anymore !! all games work fine

ftp . zepto . dk / firmware

Hope to help soneone out !!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...