Jump to content
LaptopVideo2Go Forums

Problems with PowerMizer


Guest Richard

Recommended Posts

Guest Richard

Hello,

I have a Dell Inspiron 9300 w/ Geforce 6800, currently running Dell's stock drivers. I had upgraded to the 91-series Xtreme-G drivers recently, but due to problems with PowerMizer, downgraded to this one, which is newer than the one I used to have. The problem is that the Powermizer setting for AC power keeps getting set to maximum power savings, and battery power to maximum performance, even when I change it; it gets reset to the (non-default) settings every time I close the display properties dialog. Performance in games have dropped considerably, although I haven't been able to run any benchmarks. Does anyone know how to stop this from happening? I have attached the NERD logfile.

Thanks in advance.

LaptopVideo2Go_LogFile.txt

Link to comment
Share on other sites

Powermizer settings pane attached

At least it's not an universal XTreme-G 9.x /6800 problem, as my Amilo/go6800/XTreme-G 91.37(tweakerized) has no problems to keep the settings where I put them.

Link to comment
Share on other sites

Uninstall your current drivers, restart, run a driver cleaning program, restart, then install the drivers again and restart again :)

Edited by The_Lead_Factor
Link to comment
Share on other sites

Guest Richard
Uninstall your current drivers, restart, run a driver cleaning program, restart, then install the drivers again and restart again :)

I did this, but the problem persists... RivaTuner says that clock speeds are 125MHz even when I run an OpenGL/Direct3D program. When I turn off Powermizer completely in the new nVidia control panel, the clock speed goes up to 290MHz (but then it remains there while on battery, which I don't want). Also, it seems that frame rates are limited to 30fps, with VSync off, even with very simple scenes. Can anyone help?

Link to comment
Share on other sites

What driver are you using? Rivatuner has problems with a few of them...Mostly just resetting the clock settings but yours seems to be resetting the powermizer settings too.

Link to comment
Share on other sites

What driver are you using? Rivatuner has problems with a few of them...Mostly just resetting the clock settings but yours seems to be resetting the powermizer settings too.

84.30, Dell... the problems were still occuring without RivaTuner.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...