Jump to content
LaptopVideo2Go Forums

BSoD with any Driver


WinVistaRocks

Recommended Posts

Hello everyone,

I'm new here and have a big problem. So I've got a GeForce FX5200 :) and Vista RTM Ultimate. And till now I have used the new nvidia driver (97.54) with the modded .inf. I haven't any problem. But now, when I try to restart my PC there's a black screen for about 5 minutes and then the whole thing crashes with a BSod caused the nvlddmkm.sys. I've tried to deinstall in save mode and reinstall -> doesn't work. Then I've tried the drivers available over WindowsUpdate -> doesn't work. Any Driver I tried doesn't work. And till now I haven't any problem, with beta builds too, no problem. But now...

When anyone can help me, plese do. :)

~WinVistaRocks

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Yup, I have the exact same problem, except with 96.85. BTW, how do you mod the .inf for 97.54 (which I assume does not actually and theoretically support the 5200)?

Eric

Hello everyone,

I'm new here and have a big problem. So I've got a GeForce FX5200 :) and Vista RTM Ultimate. And till now I have used the new nvidia driver (97.54) with the modded .inf. I haven't any problem. But now, when I try to restart my PC there's a black screen for about 5 minutes and then the whole thing crashes with a BSod caused the nvlddmkm.sys. I've tried to deinstall in save mode and reinstall -> doesn't work. Then I've tried the drivers available over WindowsUpdate -> doesn't work. Any Driver I tried doesn't work. And till now I haven't any problem, with beta builds too, no problem. But now...

When anyone can help me, plese do. :)

~WinVistaRocks

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

I have the same problem. I can use the standard vga driver but if i try to use an Nvidia driver then the system locks up during boot up. funny thing is if i delete that file the system still boots up into windows. I have Vista Basic, and only bought it a week ago. I have an Nvidia Quadro FX 1000 go and it has no support from Alienware (51-M 766) since 05. on XP I used the Quadro FX 1000 drivers and it worked fine. I can't seem to find a version for vista that doesn't crash during boot-up so i assume there's a support issue in the drivers themselves. I've been tinkering with it for weeks. the modded inf files let me do a successful install but it didn't change the fact that system crashed on reboot. this isn't a minor issue I've seen it all over the net. One solution one person suggested was change the file itself to a different version and that's what i've been working on lately. I probably should download a driver uninstall utility and clean out all the nvidia files. try them one version at a time. I can get no support from alienware and I have not tried asking Nvidia yet. Maybe I should.....

The File in question is nvlddmkm.sys.

Edited by pitfrog21b
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...