Jump to content
LaptopVideo2Go Forums

Latest Atheros drivers for Windows 9x, 2000 and XP


mobilenvidia

Recommended Posts

Hi all,

i'm trying to let work a AR5008 minipci-e (ALPS JAPAN brand, bought on ebay) on my Inspiron 9400 windows XP sp3 without success.

I've read through all the forums i found, collecting several different results...(an user with mac seems to use 7.6.0.200 driver with success in XP SP3...) but still i've not found an user with my same conf and the ar5008 running well...

Is there any particular issue related to Dell Inspiron?

Is it possible to use this card with Windows xp? Any proved result?

please let me know....my problem, as ever, is the BSOD with nmi parity error...as soon as i try to connect to the SSID....other times i can't even boot ...

I've tried all the 6.xxx and 7.xxx drivers but there's no way to let this card work...

Please help

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • mobilenvidia

    66

  • Mork

    4

  • MrStalker

    4

Hi all,

i'm trying to let work a AR5008 minipci-e (ALPS JAPAN brand, bought on ebay) on my Inspiron 9400 windows XP sp3 without success.

I've read through all the forums i found, collecting several different results...(an user with mac seems to use 7.6.0.200 driver with success in XP SP3...) but still i've not found an user with my same conf and the ar5008 running well...

Is there any particular issue related to Dell Inspiron?

Is it possible to use this card with Windows xp? Any proved result?

please let me know....my problem, as ever, is the BSOD with nmi parity error...as soon as i try to connect to the SSID....other times i can't even boot ...

I've tried all the 6.xxx and 7.xxx drivers but there's no way to let this card work...

Please help

Alas the is a major issue with the i9400 and WIFI cards.

Stay away from 5008x and 928x chipsets they give trouble, I make Vista modded INFs to fix the parity error in Vista.

Don't even bother with Intel 5x00 AGN cards they don't work at all.

Ralink cards and Broadcom based Dell 15xx cards work good.

Link to comment
Share on other sites

Oh ok....thank you for the answer..

I was afraid of that :)

Any chance you will develop a modded inf for XP? Does it is possible to use the Vista modded inf in XP based driver?

I've found just this one (Broadcom chipset) on ebay, where i bought the Atheros

http://cgi.ebay.it/HP-Wireless-WIFI-802-11...4QQcmdZViewItem

do you think it could work?

thank you again for your hard work

Edited by Mork
Link to comment
Share on other sites

Hi! Thank you for your suggestion, i could buy it directly from oxfordtec since they sell to european countries too...

But it seems also that my ebay vendor is available to substitute the Atheros...so i could also get a DELL 1500 for free

Now...one is Ralink and the other (DELL) is broadcom chipset.. since i run Windows XP 32 but Leopard 10.5.5 too and it seems that new mac are built with BROADCOM, the Broadcom would be the best compromize between the two worlds...maybe

What do you think?

thank you again for your time

Link to comment
Share on other sites

The Ralink site says it's MacOS friendly and has drivers.

Broadcom now make a 94322 chipset, the 94321 is quite old now as seen in the Dell 1500/1505, not sure what is in the 1510

If it's a free card then you can't go wrong to try it first :)

Link to comment
Share on other sites

Atheros Jumpstart wifi protected setup WPS driver/app -- 2.0.0.414

Even though it's listed as Vista 64, it will work on 32 bit xp and vista.

http://web1.toshiba.ca/support/Download/fi...ary-1.0.0.7.zip

The atheros wireless WPS driver does work somewhat with my linksys wrt150n router (with stock wrt160n firmware to enable wps function in the router). It does automatically do WPA2-AES and auto-generate passphrase. "Somewhat" means that the router is auto set to WPA2-TKIP/AES, instead of AES only.

D-link DWA160 has a later version 2.0.0.417 in their driver package.

Edited by samab
Link to comment
Share on other sites

Hello,

i have network card called " D-link DWL-G520+ Rev. A"

its software and driver are for windows 32 bit only , so i installed windows XP 64 bit , i installed all drivers from Atheron and others are not worked with my card!

is there are driver for this card to work under xp 64 bit ?

sorry for my bad english

thanks!

Link to comment
Share on other sites

Hi Mobilenvidia,

well yes it's free so it's worth a try...i've sent the atheros back, i'm waiting for the Dell to see,i'll let you know the results on the forum...(if you care...)

The Vendor says 1505 and 1510 are using the same broadcom chipset, as 1510, while i knew that 1510 was 94322, but i maybe wrong...

anyway he will send me the 1500, so i will have the chance to try that one.

Link to comment
Share on other sites

Hi Mobilenvidia,

well yes it's free so it's worth a try...i've sent the atheros back, i'm waiting for the Dell to see,i'll let you know the results on the forum...(if you care...)

The Vendor says 1505 and 1510 are using the same broadcom chipset, as 1510, while i knew that 1510 was 94322, but i maybe wrong...

anyway he will send me the 1500, so i will have the chance to try that one.

The 1510 is a 2Tx3R antenna card, the 1500 and I think 1505 are 2Tx2R antenna cards.

Link to comment
Share on other sites

what's up mobilenvidia?! :)

i need driver for DWL-G520+ that should work under windows XP 64-bit,

any help? :)

Ah I see what is going on with your card.

WinXP is not supported for your card.

It is in Vista.

Do a forced install of the closest Atheros chipset that the DWL520+ has.

Untick "supported devices" when installing.

Link to comment
Share on other sites

i have only driver that work under windows XP 32-bit :)

i contact D-Link and they say about they are not released about 64-bit yet ,

however, where i can find the name of chipset that used on my card? or i just forget this card? :)

thanks

Link to comment
Share on other sites

If I get a chance I'll see if I can make a modded INF for XP x86/x64

Link to comment
Share on other sites

I've made the modded INF (see the post) you tell me if there is good news :)

Link to comment
Share on other sites

it didn't work :)

Hmm, I tested it before uploading it (XP that is) and it worked just fine.

Link to comment
Share on other sites

Hmm, I tested it before uploading it (XP that is) and it worked just fine.

thanks mobilenvidia

it is D-Link DWL-G520+ needed to work under XP X64, which driver i must choose? your *.inf have a lot of drivers :)

Link to comment
Share on other sites

The drivers have both x86 and x64 versions in them.

Grab any driver, newer is always better. (well usually)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...