Jump to content
LaptopVideo2Go Forums

Need for Speed Undercover


RazorBlade

Recommended Posts

Hey

Long time reader, first time poster :)

I bought yesterday NFS Undercover, now the game won't run, well it will run but like running @ 1 FPS....

I will first post my system

Acer Aspire 5920G

2gig ram

Intel core 2 duo (dual core) running @ 2Ghz

nVidia GeForce 8600M GT

Windows Vista 32 Bit

Now I did update my geforce drivers to 167.26 but now the game won't get past the NFS introscreen...it also goes like 1FPS....till the game starts i need 5 mins till the introscreen is over...

Now I found three reasons why the game runs so poorly

1)It won't run on geforce lapotp-based cards

2)Driver is still too old...?

3)Game can't handle dual core...?

Now the first reason is ridicoulus because I can run every game that I played, I'm even running Crysis on medium detail at a average of 40FPS....or more...

Does anyone else have this problem and point me towards a good driver or so....??

Link to comment
Share on other sites

Hey

Long time reader, first time poster :)

I bought yesterday NFS Undercover, now the game won't run, well it will run but like running @ 1 FPS....

I will first post my system

Acer Aspire 5920G

2gig ram

Intel core 2 duo (dual core) running @ 2Ghz

nVidia GeForce 8600M GT

Windows Vista 32 Bit

Now I did update my geforce drivers to 167.26 but now the game won't get past the NFS introscreen...it also goes like 1FPS....till the game starts i need 5 mins till the introscreen is over...

Now I found three reasons why the game runs so poorly

1)It won't run on geforce lapotp-based cards

2)Driver is still too old...?

3)Game can't handle dual core...?

Now the first reason is ridicoulus because I can run every game that I played, I'm even running Crysis on medium detail at a average of 40FPS....or more...

Does anyone else have this problem and point me towards a good driver or so....??

LOL

problem solved people who run this game on dual core set the game to 1 core apparantly you will get 1 FPS if the game is running on both cores....

BTW game runs on high settings here

Gotta love the 8600M GT

Edited by RazorBlade
Link to comment
Share on other sites

Also you can try some newer drivers perhaps the 178.24 drivers. They should give slightly better performance. I dont know why that dual core issue is occurring as the onus should have been on EA to give that game multi-core support.

Link to comment
Share on other sites

Also you can try some newer drivers perhaps the 178.24 drivers. They should give slightly better performance. I dont know why that dual core issue is occurring as the onus should have been on EA to give that game multi-core support.

Hey

I know, quad qore seems to have no problem with it, but the game wouldn't run for me at my dual core for some reason it was just frame per frame.

I got the 176.xx driver atm can't remember the right number..

works like a charm

Link to comment
Share on other sites

I got the 9600M with core 2 duo with 180.xx forceware on my Asus works fine with Vista ultime X64

Edited by Tucson
Link to comment
Share on other sites

I got the 9600M with core 2 duo with 180.xx forceware on my Asus works fine with Vista ultime X64

Weird, makes me wonder why I have problems with it to run on dual core...

It is no Graphical problem since I run the game very good on High as long As I turn one core off for NFS.exe....

Link to comment
Share on other sites

How do you set the game to one core then? :)

You go to task manager, right click need for speed game (nfs.exe) and set affinity to 1 core by unselecting the other box.

Link to comment
Share on other sites

Hey

Long time reader, first time poster :)

I bought yesterday NFS Undercover, now the game won't run, well it will run but like running @ 1 FPS....

I will first post my system

Acer Aspire 5920G

2gig ram

Intel core 2 duo (dual core) running @ 2Ghz

nVidia GeForce 8600M GT

Windows Vista 32 Bit

Now I did update my geforce drivers to 167.26 but now the game won't get past the NFS introscreen...it also goes like 1FPS....till the game starts i need 5 mins till the introscreen is over...

Now I found three reasons why the game runs so poorly

1)It won't run on geforce lapotp-based cards

2)Driver is still too old...?

3)Game can't handle dual core...?

Now the first reason is ridicoulus because I can run every game that I played, I'm even running Crysis on medium detail at a average of 40FPS....or more...

Does anyone else have this problem and point me towards a good driver or so....??

I Have Dell 1520

2.2 T7500

2Gb Ram

8600M GT

My Game Running Very Very Good in High Detail in 1024 x 768 resulation

Link to comment
Share on other sites

I Have Dell 1520

2.2 T7500

2Gb Ram

8600M GT

My Game Running Very Very Good in High Detail in 1024 x 768 resulation

:) so do I... :) :P

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...