Jump to content
LaptopVideo2Go Forums
Dox

Fix missing textures on GTA IV

Recommended Posts

Dox

Some users are reporting missing textures in GTA IV.

Heres a fix for Nvidia users:

You dont need to uninstall your current drivers.

Download Rivatuner 2.20 and the option to resest graphic driver settings to default.

If you are not sure how to do this read the Rivatuner documentation.

Restart the system when prompted.

Now load the game and textures should be back to normal!!

I recommend you use drivers 180.70 or 180.48.

I tested this on my own drivers and this workaround works :)

Do not change 3D settings within Rivatuner after this point

Only change them within the nvidia control panel or by way of regedit.

Hope this works for you.

dibujosb5.jpg

thanks zed for the pic!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Galdere

I posted about this on Weds\Thurs. :-)

Also see how to get the command line options to work if you are having problems, in my second post:

http://forums.laptopvideo2go.com/index....art=#entry98136

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Guest
Some users are reporting missing textures in GTA IV.

Heres a fix for Nvidia users:

You dont need to uninstall your current drivers.

Download Rivatuner 2.20 and the option to resest graphic driver settings to default.

If you are not sure how to do this read the Rivatuner documentation.

Restart the system when prompted.

Now load the game and textures should be back to normal!!

I recommend you use drivers 180.70 or 180.48.

I tested this on my own drivers and this workaround works :)

Do not change 3D settings within Rivatuner after this point

Only change them within the nvidia control panel or by way of regedit.

Hope this works for you.

How driver can be reseted? I did not find this option.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Zerreth

NEW DRIVER 180.84 IS OUT

[quote name=mnickerson (VALVe)'

Please see this link:

http://www.nzone.com/object/nzone_gtaiv_downloads.html

This should correct some of the video issues for this game.

Both Steam and Rockstar are continuing to update troubleshooting information for this title. Please see our guide for the most up-to-date information: Grand Theft Auto IV Support Page

source:

http://forums.steampowered.com/forums/show...ad.php?t=763606

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dox

thanks mate will post news now :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

can you tell me how to do this, especially " resest graphic driver settings to default" i can find nothing in rivatuner documentation PLZ

Share this post


Link to post
Share on other sites
amirulrudy12

mate u still have missing texture because u have only 128mb of vram

Minimum

* Processor: Intel Core 2 Duo 1.8Ghz, AMD Athlon X2 64 2.4Ghz

* Memory: 1.5GB

* Free Hard Drive Space: 16GB

* Video Card: 256MB NVidia 7900 / 256MB ATI X1900

* DirectX 9 compatible Stereo Sound Card

* Keyboard

* Mouse

Edited by amirulrudy12

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest florescu109
worked for me , but still there are some missing textures , not much though

thanks

pd:

dibujosb5.jpg

Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites
box13
Some users are reporting missing textures in GTA IV.

Heres a fix for Nvidia users:

You dont need to uninstall your current drivers.

Download Rivatuner 2.20 and the option to resest graphic driver settings to default.

If you are not sure how to do this read the Rivatuner documentation.

Restart the system when prompted.

Now load the game and textures should be back to normal!!

I recommend you use drivers 180.70 or 180.48.

I tested this on my own drivers and this workaround works :)

Do not change 3D settings within Rivatuner after this point

Only change them within the nvidia control panel or by way of regedit.

Hope this works for you.

how can i do that i have read the rivatuner documentation but i can't find how to do that please answer me

Share this post


Link to post
Share on other sites
SizZLeR

First of all resetting the vdrv settings cant be called a real fix and never the less why it works for some ppl might be because their settings simply arent compatible with the game, not because theyre experiencing real driver issues.

Also it seems like someone here cant see the screendumps of rivatuner where it shows how to reset the gfx drv to default settings:

"On the 'Main'-tab under 'Driver Settings' click where it says 'Customize', then select the 5th option/icon (to the far right) in the menu and thats it."

In addition u dont need rivatuner to reset your drivers settings, its easily done from within the nForce driver from nVidia (how odd it might seem nVidia actually thought of putting such a feature in their driver software). LOL

Finally it says in the readme for theg ame that this issue shd be related to GF79 series, however im using 2xGF88 and have a bad situation of missing textures, also i believe the driver for the 7- series are the same as for the 8-series, so no wonder it doesnt work.

I did try the rivatuner reset thing, not that i believed it would make any difference apart from making sure my settings werent incompatible with the game, but u cant tell if a probable solution doesnt work until u try it, but yet it didnt work ofcourse.

So i downloaded the 180.84 drv from nZone that is said to fix the issue temporarily and that didnt work either and no its not due to sli config as i have disabled sli also.

Besides the problem with the textures not working i get a crash with fatal error when i try to set the resolution in game, but i dont see a lot of ppl on the net reporting that, but they report all other sorts of errors though.

Its disappointing how poorly this game works, as far as i can see tons of ppl cant get it to work at all or at least its messed up in several ways..... *sighs*

Share this post


Link to post
Share on other sites
mapster

Sizzler

its for sure not a 100% fix just a quick startup/goaround until they release the real patch and fix/driver, im using 2x 7900GT and have still some issues after gettings this masterpiece :-) of work to run with this new beta driver. I got around 30 FPS but cant see the text in the menu screen and my radar dissapears after a while...cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites
Corrosive
Sizzler

its for sure not a 100% fix just a quick startup/goaround until they release the real patch and fix/driver, im using 2x 7900GT and have still some issues after gettings this masterpiece :-) of work to run with this new beta driver. I got around 30 FPS but cant see the text in the menu screen and my radar dissapears after a while...cheers

dox' trick worked.

Gaggin for the modded inf to make its way here, i'm hearing good things from the people who've managed to install the original version.

used GPU-Z to find device ID and have modded the inf with that line further up, will restart and give the game another go

EDIT2: New driver works like a charm, vast improvement.

Edited by Corrosive

Share this post


Link to post
Share on other sites
Franzuu
dox' trick worked.

Gaggin for the modded inf to make its way here, i'm hearing good things from the people who've managed to install the original version.

used GPU-Z to find device ID and have modded the inf with that line further up, will restart and give the game another go

EDIT2: New driver works like a charm, vast improvement.

can't wait for dox to release his version

Share this post


Link to post
Share on other sites
LaMe

I have one problem..... I Have put means game I play minutes 5 and start brakes(FPS 3-5) of seconds on 30 and so every time, both the weakest and on the strongest Config. (from MP throws out)... .

P.S. Game does not produce to me more than 20-23 FPS :)

My Config

IntelĀ® Core2 Duo CPU T9400 @ 2.53GHz

NVIDIA GeForce 9600M GT

4GB RAM

Nvidia Driver 180.84 .(i change Inf File)

Vista sp1 32&64bit

Sory for my bad english.

Edited by LaMe

Share this post


Link to post
Share on other sites
axis09

this fix deosnt work for me, damn nothing works for me

Share this post


Link to post
Share on other sites
idro

If I do this what will happen? Ill loose overclock and what more?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Joey Marbles

Does anyone know when/or Nvida/R* will release new drivers for the Geforce Go 7900 GTX???

Seems like the new drivers are not supported for my laptop card. I'm hoping they are eventually, but for now it seems I can't play this game due to missing textures.

Any help would be great, thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Andrew55

As far as most drivers go your 7 series card is no longer supported by the manufacturer's inf and therefore, lv2go's inf is what you need for these drivers to work. Try the modded inf and see .you can find it in the driver page.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest jaxx0rr

For people with:

- missing texture problems that

- have vista and

- have disabled superfetch

-> turn it back on :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Hi there.

The new drivers released as a leaked version of the nvidia beta seem to fix a common missing texture problem on 7 series graphic cards. Just search for 180.84_geforce_winvista_32bit_english_beta. Worked for me!

J.

Share this post


Link to post
Share on other sites
The-Monk

This fix works for me but I am very unhappy that Rockstar have released a game that is extremely buggy and requires 3rd party software just to run.

I won't be buying another Rockstar game ever game.

Edited by The-Monk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Steve

I was able to overclock with Riva Tuner.

I have an 8400M GS with only 128 mb of vram, but I started GTA IV with -availablevidmem=149 (not sure why I had to use 149, it tricks GTA to use system ram, but if set it to 256, it reports 7 mb, and if I set it to 128, it reports 2500 mb, so it seems random).

Anyway, without that line I get almost no textures, but after adding that, I get full textures even when overclocking in Riva Tuner. Not sure if this works for everyone, but it makes the game playable even with my weak video card. I do have 4GB of system ram though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...