Jump to content
LaptopVideo2Go Forums
Dox

Forceware 180.84

Recommended Posts

Guest kallo

How did you do that?

I have quite almost the same laptop configurations but "only" 5850 3D-Marks!

He did overclock his gpu just look at frequencies on pictures ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dox

Download Links version 1.1:

XP_180.84.1

XP64_180.84.1

Vista_180.84.1

Vista64_180.84.1

Changes over version 1.0

- Simplified the installer: now when you click "balance"/"performance" you no longer need to go to the next page and click "install" to install the driver.

- Added quality option: increased level of detail and texture sharpness, reduced performance slightly

- Updated tweaks: Increased performance over the Dox optimised 180.84? (Dox balance 180.84 vs Dox balance 180.84.1 etc)

let me know if the updated tweaks has better performance over version 1.0?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest kallo

to marchewa

i seriously doubt your settings are stable while in-game, 3D mark is one thing but in game is another.

But if you're serious waouhhh personally speaking i didn't try to overclock more than 625/1550/800 on my 9600M GT, which is totally stable like that and without any over-heating. But you've reached the 7000 points well done.

As a funny thing, your GPU heats more in 1024, maybe it's because it's not native...

Share this post


Link to post
Share on other sites
muthaflaco
Vista x64 version seems broken... only 200kb?

A little over 28mb for me. Thanks Dox, you da man!

Share this post


Link to post
Share on other sites
ElectriX
I'm looking to try these out but trying to download them from the links in the post redirects me to this error/leech page.

Am I doing something wrong?

Try to disable your firewall/antivirus/spyware software or anything that can block refferers from this page (maybe you have just disabled this option in your browser). Then try again! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Lorin and
it would help if i knew your gpu and OS :)

Sorry the gpu is a 9600gt ddr3 and the OS is vista x64. I'll try out version 1.1 of ur drivers later and see if it works or not.

Also, i've managed to OC to a stable setting in game and reaching over 7100 3dmark in 1280 by 1024. Clocks are 720 core, 1025 memory, and 1725 shader. Did various in-game testing as well as 3dmark and ati-tool looking for any artifacts. If i go a bit above, they start to populate. But at these settings, they are stable. Some cards just OC more than others. My friend's 9600gt ddr3 barely reaches the 6k mark on the same laptop.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Thanks dox but that link didnt help....

Still no Sli option in the nVidia control panel.......just physx....

On older driver it's there..

But I have another question .... I have the np9262...

On driver cleaner I deleated nForce chipset drivers..... Did I do Something wrong....

My computer is still running the same way.. Sli still works in 175.97 from sager site just not in the newer ones

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dox

on driver cleaner only select, nvidia and nvidia control panel, and physX if you installed the physX driver.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

yeah But i already did nforce chipset like a dumbass.....

I wasn't thinking straight....

Should I do a clean install.....

I have xp in now...

I also have a vista 64 cd that came with my np9262... should i install the vista 64 or or do xp

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dox

no need to clean install.

Look at you driver cleaner log files.

It will show whether or no any files were removed under nForce.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Here's what was deleated

- nForce Chipset

Registry Deleted (HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\NetworkCards\10)

Registry Deleted (HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\NetworkCards\12)

Registry Deleted (HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\DeviceClasses\{d6c5066e-72c1-11d2-9755-0000f8004788}\##?#SW#{a7c7a5b0-5af3-11d1-9ced-00a024bf0407}#{9B365890-165F-11D0-A195-0020AFD156E4}#{d6c5066e-72c1-11d2-9755-0000f8004788})

Registry Deleted (HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\DeviceClasses\{d6c50671-72c1-11d2-9755-0000f8004788}\##?#SW#{a7c7a5b0-5af3-11d1-9ced-00a024bf0407}#{9B365890-165F-11D0-A195-0020AFD156E4}#{d6c50671-72c1-11d2-9755-0000f8004788})

Registry Deleted (HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\DeviceClasses\{d6c50674-72c1-11d2-9755-0000f8004788}\##?#SW#{a7c7a5b0-5af3-11d1-9ced-00a024bf0407}#{9B365890-165F-11D0-A195-0020AFD156E4}#{d6c50674-72c1-11d2-9755-0000f8004788})

Registry Deleted (HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\DeviceClasses\{fbf6f530-07b9-11d2-a71e-0000f8004788}\##?#SW#{a7c7a5b0-5af3-11d1-9ced-00a024bf0407}#{9B365890-165F-11D0-A195-0020AFD156E4}#{fbf6f530-07b9-11d2-a71e-0000f8004788})

Registry Deleted (HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet003\Control\DeviceClasses\{d6c5066e-72c1-11d2-9755-0000f8004788}\##?#SW#{a7c7a5b0-5af3-11d1-9ced-00a024bf0407}#{9B365890-165F-11D0-A195-0020AFD156E4}#{d6c5066e-72c1-11d2-9755-0000f8004788})

Registry Deleted (HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet003\Control\DeviceClasses\{d6c50671-72c1-11d2-9755-0000f8004788}\##?#SW#{a7c7a5b0-5af3-11d1-9ced-00a024bf0407}#{9B365890-165F-11D0-A195-0020AFD156E4}#{d6c50671-72c1-11d2-9755-0000f8004788})

Registry Deleted (HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet003\Control\DeviceClasses\{d6c50674-72c1-11d2-9755-0000f8004788}\##?#SW#{a7c7a5b0-5af3-11d1-9ced-00a024bf0407}#{9B365890-165F-11D0-A195-0020AFD156E4}#{d6c50674-72c1-11d2-9755-0000f8004788})

Registry Deleted (HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet003\Control\DeviceClasses\{fbf6f530-07b9-11d2-a71e-0000f8004788}\##?#SW#{a7c7a5b0-5af3-11d1-9ced-00a024bf0407}#{9B365890-165F-11D0-A195-0020AFD156E4}#{fbf6f530-07b9-11d2-a71e-0000f8004788})

--------------------------------------------------------

---- Driver Cleaner Professional Edition 1.5

---- 13-12-2008 -- 00:08:37

--------------------------------------------------------

- nVidia

File Deleted (C:\WINDOWS\Prefetch\Nwiz*.*)

File Deleted (C:\WINDOWS\system32\NV4_Disp.dll)

File Deleted (C:\WINDOWS\system32\Drivers\NV4_Mini.sys)

Registry Deleted (HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet003\Services\NVSvc)

Registry Deleted (HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet003\Enum\Root\LEGACY_NVSVC)

--------------------------------------------------------

---- Driver Cleaner Professional Edition 1.5

---- 13-12-2008 -- 00:08:37

--------------------------------------------------------

- nVidia WDM

Registry Deleted (HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{71F96460-78F3-11d0-A18C-00A0C9118956})

Registry Deleted (HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{71F96462-78F3-11d0-A18C-00A0C9118956})

Registry Deleted (HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{266EEE40-6C63-11cf-8A03-00AA006ECB65})

--------------------------------------------------------

---- Driver Cleaner Professional Edition 1.5

---- 13-12-2008 -- 00:08:37

--------------------------------------------------------

- nVidia Stereo

--------------------------------------------------------

---- Driver Cleaner Professional Edition 1.5

---- 13-12-2008 -- 00:08:37

--------------------------------------------------------

- nForce Chipset

--------------------------------------------------------

---- Driver Cleaner Professional Edition 1.5

---- 13-12-2008 -- 00:08:37

--------------------------------------------------------

- nVidia

Registry Deleted (HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet003\Enum\Root\LEGACY_NVSVC)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dox

then just re-install the nFoce drivers that came with your manufacturer driver cd?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Quack Duck

Dear Mr. Dox,

Do you intend to support in your releases:

Quadro go1400 device 00CC, (the mobile quadro card that is based on the mobile geforce 6800 core).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

I looked at the cd and it's intel chipset says nothing about nforce..... what should i do

Thanks alot dox.. I know you have other things to worry about than helping me..

and that link you posted about sli.. didn't work

I installed the 180.84 the new you did and the physx option replaces the sli option..

Now i have the 175.97 drivers in from sager and sli option is in there... all the 180.xx drivers gives me no sli option

Share this post


Link to post
Share on other sites
UB313

Well done Dox.. your 180.84 version 1.1 seems top notch, I'm not gaming gta (yet) but I did a test on FEAR and wow, a big increase - from 179 to 183 fps increase. Peace.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dox
Dear Mr. Dox,

Do you intend to support in your releases:

Quadro go1400 device 00CC, (the mobile quadro card that is based on the mobile geforce 6800 core).

yes I will do,

Please can you give me your full device ID?

Well done Dox.. your 180.84 version 1.1 seems top notch, I'm not gaming gta (yet) but I did a test on FEAR and wow, a big increase - from 179 to 183 fps increase. Peace.

is that my version 1.0 vs version 1.1?

I looked at the cd and it's intel chipset says nothing about nforce..... what should i do

Thanks alot dox.. I know you have other things to worry about than helping me..

and that link you posted about sli.. didn't work

I installed the 180.84 the new you did and the physx option replaces the sli option..

Now i have the 175.97 drivers in from sager and sli option is in there... all the 180.xx drivers gives me no sli option

try re-installing you intel chipset.

you dont have an nvidia chipset so I'm not sure why the nforce filter removed some stuff.

to be safe re-install intel.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Beertaker

I will try this soon, thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
illmatic

thanks for everything dox

Share this post


Link to post
Share on other sites
Quack Duck

well Quadro go1400:

PCI\VEN_10DE&DEV_00CC&SUBSYS_019B1028&REV_A2

from nvidia nv_disp.inf

%NVIDIA_NV41.DEV_00CC.1% = nv_NV3x, PCI\VEN_10DE&DEV_00CC - 180.70 original

%NVIDIA_NV41.DEV_00CC.1% = nv4_WSApps_mobile, PCI\VEN_10DE&DEV_00CC - probably from DELL... lol.. need to checkout whats on it.

%NVIDIA_NV41.DEV_00CC.1% = mobile_nv_NV3x_DOEB, PCI\VEN_10DE&DEV_00CC - Modded INF from these site, includes quadro tweaks and mobile tweaks sections.

NVIDIA_NV41.DEV_00CC.1 = "NVIDIA Quadro FX Go1400"

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ahmaz

First off, just installed version 180.84.1, tried Prince of Persia, Red Alert 3 and GTA4....all the games work fine but unfortunately GTA4 still refuses to show textures... It is weird and I am convinced its a problem on my end (lol..I think that was established quite a while ago) but I can't point my finger on it... they aren't missing per say... as sometimes they appear...but not all...sometimes it is only around the area of the character.

heres a screenie:

gta4sl5.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mertrodome

I'm having real trouble getting these drivers (either Dox or vanilla) to install on my system. I've had a look at the .infs and all seems to be well, but when I go to install I get the dreaded "no drivers compatible with your current hardware" error and setup exits.

Running 7950GTX in SLi on XP32, SP3. Any ideas? As I say, I can't get any version of 180.84 to run, despite using .infs that I know have worked previously. Any support would be gratefully received.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Stryder

@Ahmaz

I also had this problem when i installed Dox's 180.84 (Yes I did a Clean Install)

I removed them and now I'm using the stock 180.84 with the Modded inf and everything is working as it should.

Dox I think there is some kind of bug or tweak in your driver which produces those texture errors in GTA4.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dox

ahmaz, strange,

if you use rivatuner uinstall it and re-install mine, with the balance settings, performance setting has problems with this game.

mertrodome,

can you give me your device id like quack duck?

quackduck, I will add that card next time I release a new driver.

for now stick wiht the normal 180.84 or what ever you are using :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...