Jump to content
LaptopVideo2Go Forums
Sign in to follow this  
Guest roastspud

ACER 5745PG

Recommended Posts

Guest roastspud

Hi,

Could anyone post a n00b guide to customize some new drivers to work for the Acer Aspire 5745PG. It uses a 310M/Intel GMA.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Andrew08

you mean intel hd?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Andrew08

[NVIDIA_SetA_Devices.NTamd64.6.0]
%NVIDIA_DEV.0A29.06% = Section003, PCI\VEN_10DE&DEV_0A29&SUBSYS_035B1025 
%NVIDIA_DEV.0A29.08% = Section003, PCI\VEN_10DE&DEV_0A29&SUBSYS_040B1025 
%NVIDIA_DEV.0A29.09% = Section003, PCI\VEN_10DE&DEV_0A29&SUBSYS_04141025 
%NVIDIA_DEV.0A29.10% = Section003, PCI\VEN_10DE&DEV_0A29&SUBSYS_04161025 
%NVIDIA_DEV.0A29.11% = Section003, PCI\VEN_10DE&DEV_0A29&SUBSYS_041B1025 
%NVIDIA_DEV.0A29.15% = Section003, PCI\VEN_10DE&DEV_0A29&SUBSYS_04651025 
%NVIDIA_DEV.0A75.06% = Section005, PCI\VEN_10DE&DEV_0A75&SUBSYS_035B1025 
%NVIDIA_DEV.0A75.08% = Section005, PCI\VEN_10DE&DEV_0A75&SUBSYS_040B1025 
%NVIDIA_DEV.0A75.09% = Section005, PCI\VEN_10DE&DEV_0A75&SUBSYS_04141025 
%NVIDIA_DEV.0A75.10% = Section005, PCI\VEN_10DE&DEV_0A75&SUBSYS_04161025 
%NVIDIA_DEV.0A75.11% = Section005, PCI\VEN_10DE&DEV_0A75&SUBSYS_041B1025 
%NVIDIA_DEV.0A75.15% = Section005, PCI\VEN_10DE&DEV_0A75&SUBSYS_04401025 
%NVIDIA_DEV.0A75.16% = Section005, PCI\VEN_10DE&DEV_0A75&SUBSYS_044D1025 
%NVIDIA_DEV.0A75.17% = Section005, PCI\VEN_10DE&DEV_0A75&SUBSYS_04651025 
%iILKGM0.1% = iILKM0, PCI\VEN_8086&DEV_0046&SUBSYS_035B1025
%iILKGM0.3% = iILKM0, PCI\VEN_8086&DEV_0046&SUBSYS_040B1025
%iILKGM0.4% = iILKM0, PCI\VEN_8086&DEV_0046&SUBSYS_041B1025
%iILKGM0.5% = iILKM0, PCI\VEN_8086&DEV_0046&SUBSYS_04141025
%iILKGM0.6% = iILKM0, PCI\VEN_8086&DEV_0046&SUBSYS_04161025
%iILKGM0.10% = iILKM0, PCI\VEN_8086&DEV_0046&SUBSYS_04401025
%iILKGM0.11% = iILKM0, PCI\VEN_8086&DEV_0046&SUBSYS_044D1025
%iILKGM0.12% = iILKM0, PCI\VEN_8086&DEV_0046&SUBSYS_04651025

[NVIDIA_SetA_Devices.NTamd64.6.1]
%NVIDIA_DEV.0A29.06% = Section004, PCI\VEN_10DE&DEV_0A29&SUBSYS_035B1025 
%NVIDIA_DEV.0A29.08% = Section004, PCI\VEN_10DE&DEV_0A29&SUBSYS_040B1025 
%NVIDIA_DEV.0A29.09% = Section004, PCI\VEN_10DE&DEV_0A29&SUBSYS_04141025 
%NVIDIA_DEV.0A29.10% = Section004, PCI\VEN_10DE&DEV_0A29&SUBSYS_04161025 
%NVIDIA_DEV.0A29.11% = Section004, PCI\VEN_10DE&DEV_0A29&SUBSYS_041B1025 
%NVIDIA_DEV.0A29.15% = Section004, PCI\VEN_10DE&DEV_0A29&SUBSYS_04651025 
%NVIDIA_DEV.0A75.06% = Section006, PCI\VEN_10DE&DEV_0A75&SUBSYS_035B1025 
%NVIDIA_DEV.0A75.08% = Section006, PCI\VEN_10DE&DEV_0A75&SUBSYS_040B1025 
%NVIDIA_DEV.0A75.09% = Section006, PCI\VEN_10DE&DEV_0A75&SUBSYS_04141025 
%NVIDIA_DEV.0A75.10% = Section006, PCI\VEN_10DE&DEV_0A75&SUBSYS_04161025 
%NVIDIA_DEV.0A75.11% = Section006, PCI\VEN_10DE&DEV_0A75&SUBSYS_041B1025 
%NVIDIA_DEV.0A75.15% = Section006, PCI\VEN_10DE&DEV_0A75&SUBSYS_04401025 
%NVIDIA_DEV.0A75.16% = Section006, PCI\VEN_10DE&DEV_0A75&SUBSYS_044D1025 
%NVIDIA_DEV.0A75.17% = Section006, PCI\VEN_10DE&DEV_0A75&SUBSYS_04651025 
%iILKGM0.1% = iILKM0, PCI\VEN_8086&DEV_0046&SUBSYS_035B1025
%iILKGM0.3% = iILKM0, PCI\VEN_8086&DEV_0046&SUBSYS_040B1025
%iILKGM0.4% = iILKM0, PCI\VEN_8086&DEV_0046&SUBSYS_041B1025
%iILKGM0.5% = iILKM0, PCI\VEN_8086&DEV_0046&SUBSYS_04141025
%iILKGM0.6% = iILKM0, PCI\VEN_8086&DEV_0046&SUBSYS_04161025
%iILKGM0.10% = iILKM0, PCI\VEN_8086&DEV_0046&SUBSYS_04401025
%iILKGM0.11% = iILKM0, PCI\VEN_8086&DEV_0046&SUBSYS_044D1025
%iILKGM0.12% = iILKM0, PCI\VEN_8086&DEV_0046&SUBSYS_04651025


[strings]
...
NVIDIA_A = "NVIDIA"
NVIDIA_DEV.0A29.06 = "NVIDIA GeForce GT 330M"
NVIDIA_DEV.0A29.08 = "NVIDIA GeForce GT 330M "
NVIDIA_DEV.0A29.09 = "NVIDIA GeForce GT 330M  "
NVIDIA_DEV.0A29.10 = "NVIDIA GeForce GT 330M   "
NVIDIA_DEV.0A29.11 = "NVIDIA GeForce GT 330M    "
NVIDIA_DEV.0A29.15 = "NVIDIA GeForce GT 330M     "
NVIDIA_DEV.0A75.06 = "NVIDIA GeForce 310M"
NVIDIA_DEV.0A75.08 = "NVIDIA GeForce 310M "
NVIDIA_DEV.0A75.09 = "NVIDIA GeForce 310M  "
NVIDIA_DEV.0A75.10 = "NVIDIA GeForce 310M   "
NVIDIA_DEV.0A75.11 = "NVIDIA GeForce 310M    "
NVIDIA_DEV.0A75.15 = "NVIDIA GeForce 310M     "
NVUninstall.desc = "NVIDIA Display Driver"
...
SERVICEROOT    = "System\CurrentControlSet\Services"
iILKGM0.1     = "Intel(R) HD Graphics"
iILKGM0.3     = "Intel(R) HD Graphics "
iILKGM0.4     = "Intel(R) HD Graphics  "
iILKGM0.5     = "Intel(R) HD Graphics   "
iILKGM0.6     = "Intel(R) HD Graphics    "
iILKGM0.10     = "Intel(R) HD Graphics     "
iILKGM0.11     = "Intel(R) HD Graphics      "
iILKGM0.12     = "Intel(R) HD Graphics       "
NVIDIA_DEV.0A75.16 = "NVIDIA GeForce 310M      "
NVIDIA_DEV.0A75.17 = "NVIDIA GeForce 310M       "

i will give a try

edit:

NVMAC.inf

Edited by Andrew08

Share this post


Link to post
Share on other sites
Andrew08

copy everything inside Intel 2226\Graphics

except:

"lang" folder

igdlh.cat

igdlh64.inf

paste it inside nvidia 260.99\Graphics

put my inf file inside 260.99\Graphics

and try to install using the setup at 260.99 root folder

Share this post


Link to post
Share on other sites
Andrew08

do not delete anything from the 260.99.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest roastspud

A update..

I gave up and downgraded bios and switched my graphics to discrete. I can now install the Verde drivers from the nvidia site :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest lostboykev

I've got the Acer 5742G and it wont even detect the intel HD graphics. So the optimus drivers wont install. and verde will install but no switching of intel to nvidia, yet my laptop has optimus. what the hell is wrong with that?!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nautis1100

I've got the Acer 5742G and it wont even detect the intel HD graphics. So the optimus drivers wont install. and verde will install but no switching of intel to nvidia, yet my laptop has optimus. what the hell is wrong with that?!

You might want to recheck your notebook. There really is no way for Optimus or the Nvidia GPU to work without the Intel portion. This is because Optimus causes the Nvidia portion to use the display connected through the Intel GPU. The Nvidia GPU has no direct connections to the display.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nautis1100

A update..

I gave up and downgraded bios and switched my graphics to discrete. I can now install the Verde drivers from the nvidia site :)

If you are feeling experimental you can try Nvidia 265.90 / Intel 2226 64bit here.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...