Jump to content
LaptopVideo2Go Forums
Sign in to follow this  
StefanG3D

GeForce 460.15 CUDA on WSL

Recommended Posts

StefanG3D

This technology preview driver is being made available to Microsoft Windows Insiders Program members for enabling CUDA support for Windows Subsystem for Linux (WSL 2). With WSL 2 and GPU paravirtualization technology, Microsoft enables developers to run NVIDIA GPU accelerated applications on Windows. DirectML support is included in these drivers.

https://developer.nvidia.com/46015-gameready-win10-dch-64bit-international
https://developer.nvidia.com/46015-quadro-win10-dch-64bit-international

Driver branch: bugfix_main-16604

Vulkan API 1.2.149

Share this post


Link to post
Share on other sites
StefanG3D

Modded INF attached, only for the "Game ready driver"

Disable driver signature before installation

Copy INF into "Display.Driver" folder and install driver via have disk method (setup.exe will fail)

Click here to change "Hardware Accelerated GPU Scheduling" and "Variable Rate Refresh"


Mobile Kepler users please review NVIDIA's official support plan.
Technically it means, mobile support has only been removed from installer files (INF),  therefore a modded INF is mandatory to use this driver with mobile Kepler GPUs

Binary compatibility within one GPU generation can be guaranteed under certain conditions because they share the basic instruction set


Modded INF is also mandatory if you replaced your notebook GPU with an aftermarket model.

"Both PNP ID and ACPI ID consist of two parts: a Vendor ID, followed by a product identifier. Each manufacturer of these devices must be assigned an industry-unique Vendor ID... The Device Manufacturer is responsible for assigning this identifier to each individual product MODEL. Once an identifier is assigned to a product model, it must not be assigned to any other product model manufactured by the same company (that is, that uses the same Vendor ID)."  Source: PNP ID and ACPI ID Registry

R460.15.inf

Share this post


Link to post
Share on other sites
mobilenvidia

Windows update just updated me to this driver
Wonder why it took so long, me an insider since Longhorn deserve better

Share this post


Link to post
Share on other sites
StefanG3D
15 minutes ago, mobilenvidia said:

Windows update just updated me to this driver

Same INFs or did they secretly add GeForce Ampere?

Share this post


Link to post
Share on other sites
tormento

I am currently having problems with these drivers and OpenCL, i.e. not working at all.

Share this post


Link to post
Share on other sites
StefanG3D
18 minutes ago, tormento said:

I am currently having problems with these drivers and OpenCL, i.e. not working at all.

With which GPU? Using original or modded INF?

Post a screenshot of GPU-Z / advanced tab / OpenCL

Share this post


Link to post
Share on other sites
mobilenvidia
57 minutes ago, StefanG3D said:

Same INFs or did they secretly add GeForce Ampere?

Some OEM INFs have 30x0 GPU's, all INFs in zip attached happy looking

 

UPDATE - My bad wasn't looking properly, Noticed RTX 3000 but didn't look in front where it said Quadro
No actual 30x0 gpus found yet

nv_infs.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
StefanG3D
1 hour ago, tormento said:

1060 3GB original driver, from developer site.

So what does advanced tab in GPU-Z read?

In which application did you notice the issue?

Check OpenCL in GPU Caps Viewer.

Last time i had such an issue i installed the same driver on top of itself for complete installation.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
tormento
8 hours ago, StefanG3D said:

So what does advanced tab in GPU-Z read?

In which application did you notice the issue?

Check OpenCL in GPU Caps Viewer.

Last time i had such an issue i installed the same driver on top of itself for complete installation.

I reinstalled many times, with clean install too.

Here they are:

0I1ZNb.md.png     0I1ri7.md.png


0I10rz.md.png     0I1I4T.md.png     0I1tdr.md.png

Edited by tormento

Share this post


Link to post
Share on other sites
StefanG3D

I re-installed this driver now on my rig. I can confirm the issue.
Same message in GpuCapsViewer and no OpenCL GPU found in Blender.

I guess NVIDIA started OpenCL 3.0 development and put some broken code in this driver branch 💩

If you can live without the WSL feature i suggest to try driver 456.38

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
toness

isn't fan control broken with this? Lots of folks were talking about it. So I skipped

Share this post


Link to post
Share on other sites
tormento
6 hours ago, StefanG3D said:

If you can live without the WSL feature i suggest to try driver 456.38

I definitely can. 😇

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...