Jump to content


Photo

v174.16 VISTA 32bit | NVIDIA


  • Please log in to reply
20 replies to this topic

Poll: v174.16 VISTA 32bit | NVIDIA (11 member(s) have cast votes)

Are you satisfied by the quality of this driver and can you recommend it for other users?

  1. No (1 votes [9.09%])

    Percentage of vote: 9.09%

  2. Yes (9 votes [81.82%])

    Percentage of vote: 81.82%

  3. Yes, even though i noticed a few bugs. (1 votes [9.09%])

    Percentage of vote: 9.09%

Vote Guests cannot vote

#1 mobilenvidia

mobilenvidia

    Smeg Head

  • Admin
  • 14,677 posts
  • Country:New Zealand

  • Brand:Dell
  • Model:Latitude D820
  • Resolution:1920x1200 (WUXGA)
  • Video Card:(01D8) GeForce Go 7400 / Quadro NVS 120M
  • Operating System:Win7 Ultimate x64

Posted 21 February 2008 - 01:57 PM

Posted Image  nVIDIA ForceWare X 174.16 for Windows Vista 32bit


Posted ImageDriver | Posted ImageModded INF | Posted ImageQuickstart Guide
 
 Operating System: Windows Vista 32bit
 Driver Version: 174.16
 Driver Date: 2008-02-19 (YYYY-MM-DD)
 Driver Size: 31.77 MB
 Driver Released by: NVIDIA
 MS WHQL Certificate: Posted Image
 Setup Files Included: Posted Image
 International Files: Posted Image


Comments
 No comments.
Original INF only supports:
[DEV_0622] NVIDIA GeForce 9600 GT

Changelog/Release Notes
 ISSUES RESOLVED
  • n/a
OPEN ISSUES
  • n/a

Documents
 No documents.

Support
 Notes
 All nVIDIA drivers hosted at LaptopVideo2Go.com come as a maximum compressed self-extracting 7-ZIP archive for your convenience.
Reduce the size of your installation by using NVLiTE to rip out unnecessary languages and miscellaneous files without losing any driver features.

Posted Image via Posted Image if you find what we do useful and would like to help us pay for hosting these files into the future.


Please post any comments, suggestions, questions and other information related to this driver in this thread.
Additionally, use of the Forum's Search function and Frequently Asked Questions section is recommended.
If you still have a general problem that is not related with this driver, please post in the Support section.

LV2Go driver thread v1.6.0

#2 Guest_Andy_*

Guest_Andy_*
  • Guests

Posted 21 February 2008 - 04:06 PM

My understanding is that NVidia are going for WHQL over this driver which is obviously good news. I'm still running the Dell 167.45 driver. I tried 173.65 which gave me a slight improvement but the GPU ran hotter. I hope the 174.16 is the driver we are all waiting on. I haven't got the time at the moment to try this driver out but as ever guys, please post your findings here so we can all help each other. Fantastic site MobileNvidia. Thanks for all your hard work!!!

#3 Guest_Guest_*

Guest_Guest_*
  • Guests

Posted 21 February 2008 - 04:15 PM

Performance Results Please :)

#4 Guest_SuperCoolAl_*

Guest_SuperCoolAl_*
  • Guests

Posted 21 February 2008 - 04:24 PM

OKay okay I'm downloading from nvidia its not the fastest :)

The fact it only supports 9600 out of the box has be a bit concerned though.

#5 Guest_SuperCoolAl_*

Guest_SuperCoolAl_*
  • Guests

Posted 21 February 2008 - 05:03 PM

My temps have skyrocketed. Immediate revert :)

#6 Pawel

Pawel

    Member

  • Members
  • Pip
  • 60 posts
  • Country:United Kingdom

  • Brand:Dell
  • Model:XPS M1530
  • Resolution:1920x1200 (WUXGA)
  • Video Card:(0407) GeForce 8600M GT
  • SUBSYS:022E1028
  • Operating System:Vista Ultimate x86

Posted 21 February 2008 - 06:48 PM

Oh nice, yet another release! haha, let's see if they fixed the last lot of problems then.

#7 Guest_Guest_*

Guest_Guest_*
  • Guests

Posted 21 February 2008 - 07:39 PM

Hi, This is the first time that I wrtite in this page, but I always download the drivers for my Geforce GO 7300 of here. I use windows vista x86 and I want to ask us how to resolve the problem with my system when I'm playing a long time always my system down, suddenly appears a BSOD with nvlddmkm.sys :) Thanks :P
P.D.--> I'm sorry for my bad English :)

#8 Guest_Wilson_*

Guest_Wilson_*
  • Guests

Posted 21 February 2008 - 08:27 PM

hmm these drivers seem to cause a lot of functions on my laptop to be disabled.
The nvidia control panel no longer works. Ntune doesn't work. SLI won't enable. none of my games will start. and yes I did install it correctly. :)
I guess I shouldn't be surprised because it only supported a 9600 GT.
I'm bumping back to 174.13 or .12 :)
If anyone knows what's up with these then post solutions :P

#9 Guest_justin_*

Guest_justin_*
  • Guests

Posted 21 February 2008 - 08:59 PM

hi, i just installed these drivers, i have an hp laptop with a geforce 7150m vid card. i used 3dmark 06, and i got a 335......is this good?

#10 Leo

Leo

    Member

  • Members
  • Pip
  • 60 posts
  • Country:United States

  • Brand:Dell
  • Model:Inspiron E1705
  • Resolution:1920x1200 (WUXGA)
  • Video Card:(0298) GeForce Go 7900 GS
  • Operating System:Vista Business x86

Posted 21 February 2008 - 09:08 PM

Temp increases are good as your gpu is being fully utilized and your cpu needs to work harder.

#11 andygb40

andygb40

    Member

  • Members
  • Pip
  • 56 posts
  • Country:United Kingdom

  • Brand:Zepto
  • Model:6324W
  • Resolution:1440x900 (WXGA/WXGA+/WSXGA)
  • Video Card:(0407) GeForce 8600M GT
  • SUBSYS:00401170
  • Operating System:Vista Business x86

Posted 22 February 2008 - 02:05 AM

Looks good so far, no real improvement in frame rate (the odd 1 or 2 fps). Temps are stable, lower than 167 series for my laptop though. Unlike the 174.13, I can enter sleep properly, and resume is definately much faster.
One thing to note, I am now running the RTM of Vista SP1(from microsoft's Open Licensing web site), with all the drivers under to the 174 series (167's, 169's, 171's & 173's) I had errors in the NVidia control panel, the 174's seem to have fixed this. Time will tell if this is the norm as and when the full SP1 rollout begins through Windows Update.

#12 F3nNec

F3nNec

    Enthusiast

  • Members
  • PipPip
  • 129 posts
  • Country:Czech Republic

  • Brand:Asus
  • Model:A6KM
  • Resolution:1280x800 (WXGA)
  • Video Card:(01D7) GeForce Go 7300 / Quadro NVS 110M
  • Operating System:Vista Ultimate x64

Posted 22 February 2008 - 05:02 AM

Hi, This is the first time that I wrtite in this page, but I always download the drivers for my Geforce GO 7300 of here. I use windows vista x86 and I want to ask us how to resolve the problem with my system when I'm playing a long time always my system down, suddenly appears a BSOD with nvlddmkm.sys :) Thanks :P
P.D.--> I'm sorry for my bad English :)


i have the same problem with 82.04, i was playing lost planet or witcher then after 30 min BSOD x( but new drivers solve the problem! :P

#13 Guest_SuperCoolAl_*

Guest_SuperCoolAl_*
  • Guests

Posted 22 February 2008 - 06:13 AM

Temp increases are good as your gpu is being fully utilized and your cpu needs to work harder.


Are you sure? My notebook fan with these drivers is noisier on the desktop even.

#14 fleven_2001

fleven_2001

    Beginner

  • Members
  • 6 posts
  • Country:Australia

  • Brand:Dell
  • Model:XPS M1730
  • Resolution:1920x1200 (WUXGA)
  • Video Card:(0409) GeForce 8700M GT
  • SUBSYS:00000000
  • Operating System:Vista Ultimate x86

Posted 22 February 2008 - 07:47 AM

Good release, definately the most stable of the 174 releases, but seems to suffer in the performance stakes. I have been getting 35 - 40 FPS on CRYSIS on high with 174.13, but seems to drop to 9 - 19 FPS with these drivers... considering revert, but the 174.13 were WAY to unstable, had issues turning SLI on and off.

Might just have to wait for a more stable, AND faster release.

If you want performance, these aren't for you... but they are definitely the stablest release of 174 yet.

#15 Exiyn

Exiyn

    Beginner

  • Members
  • 7 posts
  • Country:Canada

  • Brand:HP
  • Model:DV5-1157ca
  • Resolution:1280x800 (WXGA)
  • Video Card:NVIDIA Card N/A
  • Operating System:Vista Home Premium x64

Posted 22 February 2008 - 11:34 AM

Eh, these drivers aren't bad. No problems at all so far, and no temperature issues. Idle, it sits around 53. Under load, it goes up to 63-65.

Performance wise, I don't notice too much of a difference at all. Crysis is still playable, UT runs swell, etc... :)

#16 whitetigerx7

whitetigerx7

    Expert

  • Super Member
  • PipPipPip
  • 328 posts
  • Country:United States

  • Brand:Compaq
  • Model:Presario V6305NR
  • Resolution:1280x800 (WXGA)
  • Video Card:(0244) GeForce Go 6150
  • SUBSYS:30B7103C
  • Operating System:Vista Home Premium x86

Posted 22 February 2008 - 02:44 PM

I've been noticing a trend with Nvidia's drivers as of recent. Most of all of them even BETA releases are near to the quality and performance of Official Release WHQL drivers if not better at times.

#17 Matt Sharpe

Matt Sharpe

    Novice

  • Members
  • Pip
  • 46 posts
  • Country:United Kingdom

  • Brand:Toshiba
  • Model:Portégé M200
  • Resolution:1400x1050 (SXGA+)
  • Video Card:(0328) GeForce FX Go 5200 32/64M
  • SUBSYS:101179
  • Operating System:Vista Business x86

Posted 22 February 2008 - 02:55 PM

Any idea what "Additional displays/HybridPower" is?
hybrid.png
When i click it nothing happens... sounds interesting though!

Edited by Matt Sharpe, 22 February 2008 - 02:55 PM.


#18 Nero FX

Nero FX

    Beginner

  • Members
  • 2 posts
  • Country:Germany

  • Brand:Other or Custombuild
  • Model:One C65xx Series
  • Resolution:1440x900 (WXGA/WXGA+/WSXGA)
  • Video Card:(0407) GeForce 8600M GT
  • Operating System:XP Pro SP2

Posted 22 February 2008 - 03:44 PM

HybridPower/Hybrid SLI is a new Feature of Nforce 7 Chipsetz Series. It don't work at the Moment.

#19 Leo_Brazil

Leo_Brazil

    Beginner

  • Members
  • 9 posts
  • Country:Brazil

  • Brand:Asus
  • Model:F3T
  • Resolution:1280x800 (WXGA)
  • Video Card:(0398) GeForce Go 7600
  • Operating System:Vista Business x86

Posted 26 February 2008 - 07:57 AM

i have the same problem with 82.04, i was playing lost planet or witcher then after 30 min BSOD x( but new drivers solve the problem! :)


Same crash here.. Tried MANY diferent drivers (more than 26! there is a topic here http://forums.laptop...amp;#entry70404 ). The ones until 163.71 works fine, but crashes after some time (can be 1 on 100 minutes). The 167, 169, 171 and 173, all gave me graphics problems. 174.12 was the only one I tried from 174....

The weird is that on XP, everything works fine. I installed Vista because it was free and is a registered version, xp wasn't.

I'll try this one to............

Edited by Leo_Brazil, 26 February 2008 - 08:12 AM.


#20 guigui

guigui

    Beginner

  • Members
  • 5 posts
  • Country:France

  • Brand:Alienware
  • Model:M9750
  • Resolution:1440x900 (WXGA/WXGA+/WSXGA)
  • Video Card:(0409) GeForce 8700M GT
  • Operating System:Nothing Selected

Posted 26 February 2008 - 02:28 PM

OMG OMG OMG!!!! :) :) :P

This is the FIRST STABLE DRIVERS FOR 8700M SLI + VISTA !!!!!!!!!!!!!!!!!


NO MORE NVLDDMKM ERROR!!!!!!!!!!!



KUDOS to nvidia!!!!!!!!