Jump to content
LaptopVideo2Go Forums

HPDV6338SE XP VGA Out Problem


The1337Arcade.com

Recommended Posts

Hi, im new to this forum. I came as i was having problems with my Video Card

When i try to hook my PC up to my tv via VGA, the tv shows the output (desktop) but the screen is full with blue.. Its like someone have thrown a blue opacity layer over the image.

Examples.

How it should Look (Taken on PC)

PC.jpg

How it looks on TV (Just an example, not the real deal. Photoshopped)

TV.jpg

It really messes with me as Ive tried adjusting many things and tried new drivers, but i still cant get it to work.

It will sometimes work(correctly), but right after it goes back to blue.

Specs:

HP DV6338SE (DV6000)

Windows XP SP3, Doesnt work with SP2 Either.

Nvidia 6150 Onboard

Version 86.02

Any more specs, i can try and give them..

This is also a Notebook

Thanks in advance for all help

Link to comment
Share on other sites

Looks to me like a faulty cable. But I'm not sure!

Link to comment
Share on other sites

Looks to me like a faulty cable. But I'm not sure!

Ive tried other cables, so its definatly not the cable, ive also tried other tv's with different cables, so cant be that.

Link to comment
Share on other sites

Go into the nvidia control panel and click on the tab: 'Adjust desktop colour settings.' Click on the display you are using and change options to suit.

Link to comment
Share on other sites

Go into the nvidia control panel and click on the tab: 'Adjust desktop colour settings.' Click on the display you are using and change options to suit.

Tried that, but i cant get it right, even defaults arnt it.

Link to comment
Share on other sites

Well, I don't really know what to say. Try google. May get some more answers there.

Link to comment
Share on other sites

Have you tried updating your drivers to a later version? What you have now is quite old.

Link to comment
Share on other sites

Have you tried updating your drivers to a later version? What you have now is quite old.

Yeh i have, 1 of the 100's.. Can you reccomend me one i should Update to

Nvidia 6150, Windows XP SP3 32-Bit

Link to comment
Share on other sites

Try the newest drivers. They might work.

Link to comment
Share on other sites

you tried connecting to s-video?

Link to comment
Share on other sites

you tried connecting to s-video?

Last time i checked, it did the same thing, but ill check again, and which are the newest drivers?

Edited by The1337Arcade.com
Link to comment
Share on other sites

K i just tried Svideo, Picture is Black and white now.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Has anybody figured this out? I have the same problem hooking the 6150 to an LCD. It used to work fine with my crt. I just bought the 7-pin s-video to component adapter online. I will let you know if it works.

Link to comment
Share on other sites

Has anybody figured this out? I have the same problem hooking the 6150 to an LCD. It used to work fine with my crt. I just bought the 7-pin s-video to component adapter online. I will let you know if it works.

It worked. After restart, the nvidia control panel listed component as an output option. The card outputs at 1920x1080. I bought the adapter from Visiontek. I know this thread is dead, but maybe this will help somebody.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...