Jump to content
LaptopVideo2Go Forums

Amilo M3438G and ATI HD 3650


Guest Matthias

Recommended Posts

Guest Matthias

Hey folks,

a couple of weeks ago my std. graphics card of my FSC Amilo M3438G (Geforce Go 6800) died as so many of you and of course with no warranty anymore.

So I researched a adequat replacment and found an reseller on eBay who told me that the card is compatible to FSC notebook.

It's an ATI Radeon Mob. HD 3650.

So I bought the card. The card fits optimal into the slot. The only thing I had to do is to work a bit on the headsink.

But when I push the power button, the HDD-control-LED blinks for 2 seconds but the Screen keeps powered off and the whole Latop doesn't starts up.

I came to the question that it might be a BIOS problem, or a vBios-thing. But I am not sure about that.

The reseller also told me that it will work 100% with the BIOS v2.03 from an Alienware M5500i and that this version is also compatible with my FSC because both models are identical in construction.

I am feeling kinda bullshi*** by them...

Does anyone knows about the compatibility between FSC Amilo M3438G and ATI Radeon HD 3650? (not X1800 and X1900)

I searched the forum, but didn't find a similar entry as mine.

Guys, you would help me so much in any way.

I appreciate every tip, clue or "bad news".

Thanks in advance

Link to comment
Share on other sites

Hi,

Read this topic:

http://forums.laptopvideo2go.com/index....showtopic=22903

If you have a 3650 512Mb DDR2 (red pcb) you are likely to encounter some problem with your amilo.

That's right you can flash your amilo with AW M5700 bios as they are identical: it "may" help...

But keep a backup of your bios and don't do it under windows, use a bootable flashdisk.

I remind you that flashing your amilo to non amilo bios can brick your lappy...

Good luck though

Link to comment
Share on other sites

Guest Matthias

Thanks for ya post mate.

FYI - It's HD 3650 mobility GDDR3 256MB

...should properly work...

My French is rusty. So before trying to play around with BIOS versions... Are you shure that the M5700 BIOS will work?

If I get it to work - I will post a HowTo on this topic.

regards

Link to comment
Share on other sites

No actually, I'm not sure AW M5700 will work.

It's always a random game when you flash around with other bioses...

You can solve the problem or end up with a press paper.

Good luck mate!

Link to comment
Share on other sites

Guest Matthias

OK thx JohnBroot.

Until now I couldn't test the BIOS thing - I am not at home until next week.

Does someone else has a clue, or experience with FSC M3438G and ATI cards with this issue?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest Stefano

Hi... did u fix your problem?

I got similar problem for my Amilo pi 1556 and ATI Mobility Radeon? HD 3650 512 MB DDR2 MXM-II

I have installed it and when I press the power switch the laptop turn off after few seconds.

I have already updated the BIOS to http://aliendl.alienware.com/Mobile/m5750/...0_Bios1.19W.zip but it doesn't help.

Do you have any idea about how could I fix this problem?

Cheers

Stefano

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 months later...
Guest health poisoned

Yeah im very interested to know if he got it to work in the m3834g as ive aquired a laptop with a fried 6800 and am looking for a card to replace it, if you did what bios did you flash to ? and if not anyone recoment any cards that will go straight in with no problems rather than the geforce 6800 or 7600 or 8600 lol cheeers =]

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Hey folks,

a couple of weeks ago my std. graphics card of my FSC Amilo M3438G (Geforce Go 6800) died as so many of you and of course with no warranty anymore.

So I researched a adequat replacment and found an reseller on eBay who told me that the card is compatible to FSC notebook.

It's an ATI Radeon Mob. HD 3650.

So I bought the card. The card fits optimal into the slot. The only thing I had to do is to work a bit on the headsink.

But when I push the power button, the HDD-control-LED blinks for 2 seconds but the Screen keeps powered off and the whole Latop doesn't starts up.

I came to the question that it might be a BIOS problem, or a vBios-thing. But I am not sure about that.

The reseller also told me that it will work 100% with the BIOS v2.03 from an Alienware M5500i and that this version is also compatible with my FSC because both models are identical in construction.

I am feeling kinda bullshi*** by them...

Does anyone knows about the compatibility between FSC Amilo M3438G and ATI Radeon HD 3650? (not X1800 and X1900)

I searched the forum, but didn't find a similar entry as mine.

Guys, you would help me so much in any way.

I appreciate every tip, clue or "bad news".

Thanks in advance

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...