Jump to content
LaptopVideo2Go Forums
mobilenvidia

Latest Atheros drivers for Windows 9x, 2000 and XP

Recommended Posts

mobilenvidia

Latest Atheros 500x/9000 WLAN drivers:

v7.7.0.406 can be found here

v7.7.0.363 can be found here

With Installer and ACU

v7.7.0.329 can be found here

With Installer and ACU

v7.7.0.259 can be found here

v7.7.0.239 can be found here

With Installer and ACU

v7.7.0.233 can be found here

With Installer and ACU

v7.6.1.244 can be found here

With Installer and ACU

v7.6.1.221 can be found here

v7.6.1.210 can be found here (x86 only)

\With installer and ACU

v7.6.1.184 can be found here

v7.6.1.170 can be found here

v7.6.1.160 can be found here

v7.6.1.150 can be found here

With installer and ACU

v7.6.1.149 can be found here

v7.6.1.140 can be found here

v7.6.0.260 can be found here

v7.6.0.239 can be found here

v7.6.0.224 can be found here

v7.6.0.200 can be found here

v7.6.0.170 can be found here

v7.4.2.111 can be found here

v7.4.2.105 can be found here

v7.4.2.75 can be found here

v6.0.3.130 can be found here

v6.0.4.13 can be found here

v6.0.4.11 can be found here

v6.0.3.107 can be found here

v6.0.3.100 can be found here

v6.0.3.94 can be found here

The files are drivers only and will need use update driver method to install via system properties.

Share this post


Link to post
Share on other sites
sn0wl

Pieter, you mean x86?

Share this post


Link to post
Share on other sites
mobilenvidia

Yes I did :)

Changed the way I do the drivers.

All the latest drivers for WinXP/2000/Win9x will be here in this thread

Share this post


Link to post
Share on other sites
smax

Ah. Will try these.

EDIT:

Sooo I seem to have the worst luck with wireless drivers. The ones that Apple gave me sucked... they disconnected all the time. I finally found one from Lenovo that works, but is a bit weird in that I can't uninstall it and it generally doesn't like it when I try to get it off my system. Eh, oh well.

I installed these, and for some reason the lines saying what device IDs cover the generic Atheros cards are commented out. I uncommented them and force installed it. The computer seems to think that it works... but I can't see any wireless networks. I'll keep playing around with it though.

Long story short, I'm thinking I'll go back to the uncooperative Lenovo drivers.

Share this post


Link to post
Share on other sites
smax

An explanation for the commented out generic drivers: it was released by D-Link and has lines specifically for D-Link cards. You can get around it by uncommenting the generic device IDs in the INF.

Also important to note that it's only for the 5416 chipset. AR5008 and comparable D-Link cards only, you might be able to get other vendors working, but I'm not sure how the generic drivers work at this point as I can't get them to work on my computer yet.

Still poking around though...

Also, I don't think these drivers will work on Windows 9x. The files referenced in the INF for 9x installation aren't in the folder. Not that anyone uses Windows 9x with an 802.11n card anyway...

Final edit: I'm giving up, I just don't think v6.0.3.100 is worth it. Try uncommenting the generic driver lines and try them if you really want, but they didn't work for me. I'd say use them only if you have a D-Link or Gigabyte card.

Share this post


Link to post
Share on other sites
smax

As for the v6.0.3.94 drivers, these are the ones that I have been using, minus the installer program.

Stable, generic drivers are supported, digitally signed, and, most importantly, they work.

Use v6.0.3.94

Share this post


Link to post
Share on other sites
mobilenvidia

Cheers Dude, Downloading now.

Should have uploaded here later today

Share this post


Link to post
Share on other sites
mobilenvidia

Added 6.0.4.11 and 6.0.4.13.

Cheers James for locating these :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest laser21

Hi, thanks for adding those drivers!! Will you keep it updated? You would save me a lot of time looking elsewhere! Thanks again

Share this post


Link to post
Share on other sites
shinji257

Any chance on a modified INF for these drivers? The inf for v7 and v6 seem to be extremely identical in terms of what registry keys are actually used. A modified INF is probably possible. I'm game to test it if you need someone to try.

EDIT: These drivers do not work with my card anyways. Seems to work with only 5416 drivers where mine is a 5411 driver.

Edited by shinji257

Share this post


Link to post
Share on other sites
mobilenvidia

I'll have a look when i get some time.

These driver are notoriously hard to mod, especially with not having XP to try it on.

Share this post


Link to post
Share on other sites
eddiek2000

Work Great on my Sparklan:

http://www.oxfordtec.com/us/MiniPCI-Wirele...oduct_info.html

Under XP.

The Sparklan provided drivers would work for 5 minutes, then stop. Only a radio off then on would fix the problem. Unfortunately, that would only work for another few minutes.

The latest drivers here worked like a champ. I am very happy. I tried the 7.X drivers, but they did not work under XP. These are the ticket for the XP users!!!

Thanks!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Claude Goyet
Added 6.0.4.11 and 6.0.4.13.

Cheers James for locating these :)

When I downloaded theses drivers, my antivirus detected a Trojan inside both......

Share this post


Link to post
Share on other sites
mobilenvidia

What AV you using?

As my NOD32 doesn't find anything.

We take virus's very serous here and my laptop is armed to the teeth to keep them at bay :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Chris

These drivers worked great for a Toshiba notebook with the AR5008x wireless adapter...

Great find... Thanks to whoever got these!

Share this post


Link to post
Share on other sites
mobilenvidia

Added v6.0.3.130

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Flanders

Why are these .exe files? And they're supposed to be updated via "update driver"?

What AV you using?

As my NOD32 doesn't find anything.

We take virus's very serous here and my laptop is armed to the teeth to keep them at bay :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
®®®

It's an archive (like ZIP), but self-extracting. If you doubleclick the .EXE it decompresses the archive automatically. 7-Zip is far superior than .ZIP and enables us to compress all files we host to the most minimal size.

Share this post


Link to post
Share on other sites
mobilenvidia

Added 7.4.2.75 and 7.4.2.105

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest laser21

Hi, youre doing a really great job with providing those new drivers!! Since you provided the 6.0.4.13 my atheros 5008X is working great.

Im having one small issue though. I have the Sparklan 124N card http://www.sparklan.com/product_details.php?prod_id=176

On my laptop there is a wireless on/off switch. When I turn it off for more then approx 1 minute, the card doesnt reconnect after I turn it on. In windows zero it shows my network, but doesnt connect to it, until I hit refresh network list. After that, it connects without problems. When I turn it of for just a short while, it reconnects without problems.

I tried the v. 7 drivers. both connect with only 130mbps. Why not the usual 300? But they work quiet fine with reconnecting. Although it takes about 1min 15sec until they discover, the network.

Do you have any ideas? Do you need more explanation?

Really, thanks again, without you, I would be lost in the atheros land :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Anyone uses v7.4.2.105 or v7.4.2.75 with AR5008 on XP and get no signal?

It's so strange that when I change back to V.6 and get very good signal again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now




×